Perníkový Ferino odporúča SOS cocktaily

10.11.2013 11:41

Dozaista každá, i tá najprepečenejšia maškrta to niekedy preženie. Takisto aj Perníkový Ferino je len perník a raz za čas neodhadne správnu mieru rumu. Na druhý deň sa cíti úplne zlomený, čo je v prípade pomerne vydareného perníka veľkým problémom. Ferino však našťastie pozná zopár skvelých miešaných nápojov, po ktorých sa viac necíti ako kopa omrviniek. Perníkový Ferino vám dnes ponúka niekoľko z nich:

 

Bloody Mary ala Perníkový FerinoPernikovy ferino

4 cl vodka

1 cl citrónová šťava

soľ, korenie, tabasco

10 cl paradajkový džús

Všetky ingrediencie zmiešame v shakeri a následne nápoj prelejeme do vysokého, úzkeho pohára naplneného kockami ľadu. Ako dekoráciu môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.

 

Prairie Oysterpernikovy ferino

žĺtok

soľ, korenie, tabasco

olivový olej

kečup

citrónová šťava

vodka

Priamo do coctail pohára dáme pár kvapiek olivového oleja. Pohárom potočíme, aby špica zostala mastná. Opatrne pridáme žĺtok, okolo ktorého nalejeme kečup. Následne pridáme soľ, korenie tabasco, zopár kvapiek citrónovej šťavy a vodky, prípadne iného destilátu. Pijeme na ex.

 

Aloe Vera podľa gusta Perníkového Ferinapernikovy ferino

4 cl vodka

2 cl melónový likér

2 cl citrónová šťava

1 cl limetový sirup

Sprite

Všetky prísady okrem Spriteu zmiešame v shakeri. Nápoj prelejeme do dlhého, úzkeho pohára naplneného ľadom. Následne až po okraj pohára dolejeme Sprite. Dekorujeme citrónom.