Perníkový Ferino pečie Tvarohovú slečnu

11.11.2013 18:00

Niet pochýb, že všeobecný rozhľad Perníkového Ferina siaha cez všetky pochutiny sveta. Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že Ferino je klasik, opak je pravdou. Nie je špecialista iba na perníky. Omnoho radšej siaha po receptoch sviežich, ľahkých , no najmä oku lahodiacich. Je to estét, pamätajte. Dnes Vám prináša sviežu tvarohovú tortu. Oslaďte si chladnú jeseň, Ferino už úspešne odoláva tretiemu kúsku.

Na ľahkú, tvarohovú tortu budete podľa Ferina potrebovať:

  • 2 tvarohy
  • 1 kyslú smotanu, pre zdravšiu verziu skúste biely jogurt  (mlsný Ferino neposlúchol)
  • 2 vajcia ( 1 žĺtok pôjde do korpusu )
  • polovica vanilkového pudingu
  • lyžička vanilkovej arómy alebo vanilkový cukor 
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • nastrúhaná kôra z citrónu


Na korpus:

  • 150g celozrnnej múky
  • 80g masla
  • 40g cukru
  • žĺtok
     

Postup je predsa jednoduchý!

Najskôr si urobíme cesto, ktoré necháme odležať niekoľko minút (20-30) v chladničke. 

Po odležaní vložíme do formy papier na pečenie, cesto vyvaľkáme a zmiešame tvaroh s ostatnými prísadami. Pečieme  v rúre s teplotou 200° približne 20 až 30 minút.

A prichádza najťažšia časť. Po vychladnutí dáme koláč ešte na pár hodín do chladničky!  Nepodvádzame.

Perníkový Ferino ozdobil tortu ovocím a čerstvou mätou. Ľutuje, že zabudol kúpiť čokoládu! 

Inšpirujte sa , dobrú chuť!